4 mei 2013

5e Fractietour

De SGP fractie vindt het belangrijk kennis te nemen van de bedrijvigheid in de gemeente. Daarom is deze fractietour gekozen een tweetal gerenommeerde Reimerswaalse bedrijven te bezoeken.

Het eerste bezoek is gebracht aan scheepswerf Reimerswaal.  Een dynamisch bedrijf aan het kanaal door Zuid Beveland nabij de sluizen Hansweert en de Westerschelde.Door de jaren heen heeft Scheepswerf Reimerswaal zich ingezet voor onderhoud aan een grote variëteit aan schepen, zoals vissersschepen, baggerschepen, binnenvaartschepen, sleepboten of coasters Scheepswerf Reimerswaal beschikt over een tweetal droogdokken, een aantal ligplaatsen voor reparaties "boven water" en een werkplaats. Naast de activiteiten op de werf verricht Scheepswerf Reimerswaal havenreparaties in de Schelderegio, maar ook daarbuiten.

Het tweede bezoek was aan Burg Machinefabriek gevestigd in een prachtige nieuwe bedrijfslocatie in Kruiningen. Burg Machinefabriek is specialist voor aan en afvoer van hard en zacht fruit. Burg Machinefabriek vervaardigt machines en realiseert totaalprojecten in de AGF en aanverwante sectoren. In de fruitbranche is Burg al vele jaren leidinggevend op het gebied van kistledig- en transportsystemen van een hefmast tot een complete voorsorteerlijn. Met name het ledigen van grootkisten appels en peren heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. Binnen de landbouwbranche levert Burg diverse kisthandlingsystemen,  kistkantelaar, kistdoseerkantelaars en kistvullers tot en met volledige geautomatiseerde ledig- en afvulsystemen met op- en ontstapeling, weging en vele andere opties. Ook in de glastuinbouw is Burg actief, zoals kistledigsystemen voor paprika's, tomaten, cherrytomaten, kiwi's, bladsla, etc. Deze lijnen zijn vaak voorzien van vele opties zoals kist op- en ontstapeling, kistweging en kist-volgsystemen mbv. barcode-scanning.

Beiden bedrijfsbezoeken waren waardevol en kunnen wederom terugzien op een geslaagde morgen.