16 mei 2014

Europese verkiezingen - Bijeenkomst Goes

Donderdag 15 mei kwamen Peter van Dalen en Bas Belder langs in Goes. Ook Kees van der Staaij en Gert-Jan Segers hadden Den Haag verlaten en brachten een bezoek. Tijdens een mooie interactieve avond waarin stellingen, wetenswaardigheden en toespraken waren werdt één ding wel duidelijk. Op 22 mei is het belangrijk om met zijn allen te stemmen op de CU-SGP combinatie.

Website CU-SGP: www.eurofractie.nl

Samenwerken JA, Superstaat NEE

De sterke slogan (Samenwerken JA, Superstaat NEE) is zelfs zo populair dat de SP (ja één letter verschil) hem verwerkt heeft in haar reclamespots op o.a. Radio 1. Maar dat niet alleen, tijdens de avond werdt ook onderstreept dat de keuzes van de CU-SGP meest realistisch en pragmatisch zijn.  Geen hard boe geroep naar Brussel, maar kijken waar we kunnen samenwerken in praktische zaken zoals handel, vluchtelingen problematiek, transport en nog veel meer. En ook op principiële punten zoals christenvervolging en steun aan Israël. Echter tegelijk willen we van Europa geen superstaat maken. Nederland moet soeverein blijven op vele thema's zoals: pensioenen, onderwijs, belastingen en ook het uitzenden van militairen.

Opmerkelijk was ook de opmerking van Gert-Jan Segers (Tweede Kamer - CU) naar aanleiding van een werkbezoek in Brussel. Hij stelde dat hem opviel dat bij alle partijen die in Brussel vertegenwoordigd waren, er een soort omschakeling plaats gevonden had. Ze keken vooral hoe er meer Europa kon komen. Echter bij ChristenUnie en SGP was duidelijk een ander geluid. Die zaten daar wel om samen te werken maar keken vooral hoe Europa afgeremd kon worden in zijn tomeloze ambities.

Dit alles wordt ook verwoord in wat wel één van de mooiste verkiezingsfilmpjes is:

CU-SGP doen het goed in de peilingen

Ook in de peilingen gaat het goed. TNS Nipo rekent ons voor dat de CU-SGP combinatie nu evenveel stemmen trekt in de peilingen als de PvdA (5%). Maar door verwachte goede opkomstpercentages onder de achterban zou de CU-SGP uitkomen op 11,9% (3-4 zetels!!) van de stemmen. Dat maakt CU-SGP samen met de PVV na D66 (19,3%, 4-6 zetels) de grootste partij!