17 december 2021

Geen beperkingen voor kinderen die zwemles volgen

De afgelopen periode kwamen er een aantal klachten binnen over het landelijke beleid van de overheid omtrent het coronatoegangsbewijs voor zwemles. Het coronatoegangsbewijs is verplicht voor zwembaden, maar ook voor zwemles. Concreet betekent dit dat ouders of begeleiders die geen coronatoegangsbewijs hebben hun eigen kinderen niet mogen helpen met omkleden voor en na de zwemles. Onverantwoord, vindt SGP Reimerswaal.

Zwemles is namelijk een zeer belangrijke vorm van onderwijs, net als het reguliere basisonderwijs. Daarom mogen hier geen beperkingen op zijn, vindt onze fractie. Helpen met omkleden is voor veel kinderen noodzakelijk verbonden aan het volgen van zwemles. Daarnaast kan het voor veel ouders erg lastig zijn om een coronatoegangsbewijs te verkrijgen.

We hebben daarom in de besluitraad van 14 december een motie ingediend om het kabinet, de eerste en tweede kamer te verzoeken deze specifieke beperking op te heffen. De motie is ingediend samen met Leefbaar Reimerswaal en kreeg daarnaast ook steun van de ChristenUnie waardoor de motie met 13 stemmen voor en 6 stemmen tegen is aangenomen. CDA, PVDA en VVD stemden tegen de motie.

De motie is ingediend door raadslid Daniël van Iwaarden.

Hier kunt u de motie lezen.