28 maart 2024

Kijk terug: Thema-avond over Israël en antisemitisme

Op woensdag 27 maart stond het Dorpshuis in Apeldoorn in het teken van Israël en antisemitisme. Een prachtige avond, georganiseerd door SGP Reimerswaal, met in ons midden de sprekers ds. C. Sonnevelt, Opperrabbijn Binyomin Jacobs en Europarlementariër Bert-Jan Ruissen.

De sprekers namen de aanwezigen en kijkers mee in de bijbelse, historische, actuele en politieke context van antisemitisme in relatie tot het Joodse volk en Israël. Was u verhinderd om aanwezig te zijn of online met ons mee te kijken? Dan kunt u onderaan dit artikel de hele avond terugkijken. Van harte aanbevolen! 

In zijn blog van 28 maart 2024 refereert opperrabbijn Binyomin Jacobs aan zijn bezoek aan Oostdijk:

Het is inmiddels 01:30 in de vroege ochtend van donderdag 28 maart. Ik ben zojuist teruggekomen uit Dorpshuis Apeldoorn in Oostdijk. Voor het geval u niet Oostdijk weet te plaatsen: het is Zeeland en dus een pittig aantal kilometers verwijderd van mijn woon- en verblijfsplaats. Ik was een van de drie sprekers bij een verkiezingsbijeenkomst van de SGP. Onderwerp (u raadt het ongetwijfeld al): antisemitisme!  Ik was dankbaar dat ik was uitgenodigd om daar te spreken. De honderdtien lijfelijk aanwezigen in het Dorpshuis en de meer dan zeshonderd via livestream meekijkende thuisblijvers, gaven me een goed en dankbaar gevoel. Wat een geweldige band met Israël straalde de avond uit. Het was in feite jammer dat het SGP-publiek de zaal vulde. In mijn afrondende woorden zei ik dat liever een ander publiek in de zaal had gezien, namelijk een grote groep anti-Israël. Die had ik wat te vertellen. Maar, zoals het zo vaak loopt, lieten de tegenstanders verstek gaan en zaten er uitsluitend Israël-fans in de zaal. Maar, zo heb ik alle aanwezigen op het hart gedrukt: Als u allen huiswaarts keert is de avond niet voorbij, neen, dan begint het pas. Want u, geachte aanwezigen en vanuit de huiskamers volgenden, verspreid hetgeen u vanavond hebt gehoord.

Het verzorgen van deze bijeenkomsten en uitzendingen kunnen wij alleen doen met uw steun. Wanneer u een financiële bijdrage wilt doen waarderen wij dat zeer en kan dat eenvoudig via https://reimerswaal.sgp.nl/donatie/.
Op de hoogte blijven? Volg het  Whatsapp kanaal van SGP Reimerswaal.