25 april 2014

Lintjes voor scheidende raadsleden

Koninklijke onderscheiding

Onze scheidende raadsleden Rinus van den Berge en Rinus Sinke hebben beide op 25 april een koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van Burgemeester Huisman. Rinus Sinke kreeg de onderscheiding 's ochtends vroeg al in het bijzijn van zijn familie (receptie om te feliciteren is 's middags 16.00 uur in het dorpshuis Apeldoorn in zijn eigen woonplaats Oostdijk). Hij moest als buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand die ochtend nog een huwelijk voltrekken in de gemeente Tholen. Rinus van den Berge kreeg de onderscheiding in bijzijn van zijn familie tijdens een ceremonie om 11.30 in de raadszaal van het gemeentehuis. Er waren 11 lintjes in Reimerswaal totaal.

Rinus Sinke

Rinus Sinke werd onderscheiden voor zijn 16 jaar raadslidmaatschap, 20 jaar bestuurder bij het waterschap en ook lid van de bezwarencommissie, zijn functie als buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand en zijn werk bij ZLTO. Hij is ook nog eens voorzitter van de belangencommssie van het dorpshuis 'Apeldoorn' in Oostdijk. Ook geeft Rinus graag wat door aan het nageslacht. Daarom is hij een verzamelaar van alles wat met de ramp in 1953 te maken had. Veelvuldig geeft Rinus daarover boeiende lezingen en presentaties. Kortom een zeer maatschappelijk betrokken persoon die een lintje meer dan verdiend heeft. Maar als je het hem zou vragen dan zou hij het zeggen: Niet ons, maar het is de Heere die ons daartoe de gezondheid en de krachten geeft.

Rinus van den Berge

Rinus van den Berge werd onderscheiden voor zijn 12 jaar raadslidmaatschap, zijn vicevoorzitterschap van de PKV, zijn voorzitterschap van ons eigen blad 'Een vaste Koers'. Maar wie denkt dat de maatschappelijke betrokkenheid van Rinus van den Berge daarmee stopt heeft het mis. Al is Rinus zelf heel bescheiden. Maar hij is ook al jaren plaatsvervangend voorzitter van ZUVER (Zeeuwse Uienbewerkers Vereniging). En een bevlogen ondernemer waarop stichtingen nooit een tevergeefs beroep doen voor steun. Het mooie van Rinus van den Berge is dat hij altijd heel erg benaderbaar is voor iedereen. Ook hij weet dat het niet te verwachten is van iets uit hemzelf. Daarmee houd je de voeten op de vloer.

Namens de SGP-Fractie, de GKV, de plaatselijke PKV's en de SGP-jongeren feliciteren we beide heren en wensen we hun Gods zegen toe.