14 februari 2014

Nr. 7 M.M. (Rien) Sinke, SGP Kandidatenlijst 2014

Mijn naam is Rien Sinke. Ik woon in Krabbendijke, maar kom oorspronkelijk uit Zeeuws-Vlaanderen, waar ik in 1985 geboren ben. Daar heb ik de eerste tien jaar van mijn leven gewoond. Ook toen waren de connecties met de gemeente Reimerswaal overigens aanwezig – mijn beide ouders komen uit Waarde. Daardoor heb ik altijd beter het Zuid-Bevelandse dialect gesproken dan het Zeeuws-Vlaamse. 

Toen ik zo'n tien jaar oud was, verhuisde ons gezin naar Krabbendijke. Na twee jaar middelbare school met veel vrije tijd – ik werkte na schooltijd zeer regelmatig in de boomgaard – volgde het Calvijn College in Goes. Dat betekende veel fietsen. Dat bood de gelegenheid om uitgebreid van gedachten te wisselen over allerlei zaken, en daarbij was politiek altijd een geliefd onderwerp. Het was de tijd van de opkomst van Pim Fortuyn, een hectische tijd waarin politiek leefde. Was politiek eerst iets wat voor de meeste mensen iets ver weg was, nu gebeurde er wat en iedereen had er een mening over. Daarbij ging het vrijwel altijd over landelijke politiek, de gemeentelijke politiek maakte in mijn omgeving niet zoveel stemmen los. Ik vermoed dat dit overigens de komende tijd wel gaat veranderen, gezien de decentralisatie van overheidstaken naar gemeenten. Dat maakt de gemeentepolitiek steeds belangrijker.

Na het Calvijn College vertrok ik naar de TU Delft, waar ik chemische technologie studeerde. Tijdens die periode heb ik meer dan vier jaar in Den Haag gewoond, dat gaf de mogelijkheid om de politiek letterlijk van heel dichtbij te volgen. Zo was ik er bijvoorbeeld getuige van toen toenmalig premier Balkenende in de Tweede Kamer bekend maakte dat hij de koningin het ontslag van het kabinet ging aanbieden. Tijdens het laatste jaar van mijn studie woonde ik in Rotterdam, en na mijn afstuderen (2008) ben ik weer in Krabbendijke komen wonen. Inmiddels ben ik getrouwd en meer dan vijf jaar werkzaam als chemisch technoloog in de chemische industrie. Momenteel houd ik me daar bezig met procesoptimalisatie voor drie grote fabrieken.

Het is belangrijk dat we als christenen een bijdrage leveren aan de maatschappij, zowel in het bedrijfsleven als in het bestuur van de gemeente. Het mooie van de gemeenteraad is dat verschillende mensen met verschillende achtergronden en levensovertuigingen samen het beste voor de gemeente voorhebben en zich daarvoor inzetten. Zeker de komende tijd, met de decentralisatie van heel veel overheidstaken, zal de invloed van de gemeente op de leefwereld van burgers alleen maar toenemen. Het is belangrijk om dan als SGP ook de Bijbelse principes voor het voetlicht te brengen en zo het beste voor de burgers te zoeken. Daarvoor wil ik me de komende tijd graag inzetten