10 november 2018

Regenboogvlag

In de raadsvergadering van 30 oktober jl. diende de VVD een motie in waarin zij opriep om vanaf volgend jaar de regenboogvlag te hijsen op 11 oktober in het kader van Coming-Outdag. Op deze dag wordt aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt. Helaas is deze motie met 10 tegen 9 stemmen aangenomen. Als SGP-fractie zijn we daar zeer teleurgesteld over.

In de vergadering hebben we aangegeven dat we de regenboog zien als symbool van Gods trouw na de zondvloed. De regenboog wordt op 11 oktober misbruikt bij het propageren van alternatieve relaties en een vrije seksuele moraal die rechtstreeks ingaat tegen de normen en waarden die de Bijbel ons voorhoudt.
Vanzelfsprekend zijn wij ook tegen elke vorm van discriminatie. We hebben gewezen op artikel 1 van de Grondwet die prominent in de hal van het gemeentehuis op de muur staat. Daar staan wij met z’n allen voor. En daar hebben we al een vlag voor:
onze nationale driekleur.

Eén lid van Leefbaar Reimerswaal, VVD (2), PvdA (2), CDA (2) en ChristenUnie (3) stemden voor de motie. Vooral de opstelling van de CU heeft ons verrast en verbaasd. Zij steunde deze motie! De regenboog wordt door hen, naast teken van Gods trouw na de zondvloed, ook gezien als teken van hoop voor lhbt’ers, daklozen, vluchtelingen en kansarme mensen. Alsof dat de bedoeling is van de lhbt-lobby met deze vlag! Uiterst teleurstellend dat zij door hun stemgedrag het hijsen van deze vlag in Reimerswaal mogelijk hebben gemaakt…