21 februari 2018

SGP Reimerswaal klaar voor de verkiezingen

Voor de SGP Reimerswaal is de campagne begonnen! Met een deels vernieuwde lijst en een actueel verkiezingsprogramma gaat de SGP met vertrouwen de campagne in. De slogan voor de gemeenteraadsverkiezingen is ‘Een vaste koers’.

‘Een vaste koers’ verwijst in de eerste plaats naar de Bijbel als kompas voor ons politieke handelen. Daarnaast zegt het ook iets over de manier van politiek bedrijven. Betrouwbaar zijn en je niet mee laten slepen door de waan van de dag, zijn belangrijke zaken voor een stabiel gemeentebestuur. Zo weten burgers waar ze aan toe zijn.

Speerpunt van de SGP is o.a. het behoud van de zondagsrust. De zondag is bedoeld om God en elkaar te dienen én om tot rust te komen. Daarnaast vinden we voldoende bouwmogelijkheden in alle kernen belangrijk. Ook goede huisvesting voor onze ouderen is voor ons een belangrijk punt. En natuurlijk keuzevrijheid in de zorg zodat elke zorgvrager die zorg krijgt die bij hem/haar past.

Wethouder Jaap Sinke is opnieuw lijsttrekker en kandidaat-wethouder. De zittende raadsleden Rien Bruinooge, Rien Sinke en Artwin Otte staan op de plaatsen 2 t/m 4. Hoogste nieuwkomer is Daniël van Iwaarden op plaats 5. Hij is met zijn 24 jaar tevens de jongste kandidaat op de lijst. Op plaats 6 t/m 8 staan raadslid Ad Meeuwsen, Leonard Harthoorn en Maarten Both.