11 november 2014

Stop Politie!!

Als SGP hebben we altijd een warm hart voor onze politiemens. Het is dan ook fijn om bezoek te krijgen van de politie die vertellen van hun werk. Onze wijkagent Theo de Bie (naast hem is er ook nog Theus den Hartog) vertelt van zijn werk in onze gemeente. Hij begint met een introductie van zichzelf. Hij heeft in Amsterdam zijn opleiding genoten van Willem een oude diender aldaar. Het beeld van de wijkagent zoals hij meekreeg van zijn mentor was: wees op de straat en weet wat er speelt achter de voordeur en doe wat je moet doen.

Hij is nu ruim een jaar bezig in Reimerswaal. Hij merkt dat dit beeld zoals hierboven beschreven is ook wat men verwacht in Reimerswaal. Maar dat is niet meer het complete beeld. Nu is een wijkagent ook veel aanwezig op internet. De wijkagent is een filter tussen de overige politiemensen en de wijk. Hij houdt het overzicht en maakt de plannen voor het team. Zoals bijvoorbeeld aansturing bij de werkzaamheden rondom de oud en nieuw viering en de houseparties.

Het is uit de vragen die door de raad gesteld worden wel duidelijk dat het werk van een wijkagent niet altijd over rozen gaat. Het is namelijk heel moeilijk om overal bij te zijn en als ze gewaarschuwd worden dan komt men vaak te laat. Daarnaast zijn er heel weinig wijkagenten. Daarbij heeft de CU het zelfs over de "cursus-ziekte" omdat deze ook nogal eens een keer op cursus moeten.

De wijkagent reageert daar op dat hij inderdaad ook graag meerdere wijkagenten zou zien. Na wat aandachtspunten en de succeswensen van de SGP in de richting van de wijkagent gaan we verder met het beleidsplan.