19 april 2022

Vijver Krabbendijke wacht op oplossing

In de opinieraad van 19 april heeft Tonnie Bliek opnieuw vragen gesteld over de staat van onderhoud van de vijver in Krabbendijke. In december 2021 zijn daar ook vragen over gesteld. De uitstraling laat namelijk flink te wensen over. Omdat er nog geen actie ondernomen is zijn er opnieuw vragen gesteld over de huidige stand van zaken. 

Uit de beantwoording van wethouder Both bleek dat het zeker de aandacht heeft op het gemeentehuis. Inmiddels zijn een aantal specialisten ter plaatse geweest bij de vijver in Krabbendijke. Zij stellen dat het een complex probleem is. De oorzaak is op dit moment nog niet 100% helder. Wanneer blijkt dat er sprake is van een constructiefout, zal de schade verhaald worden op de aannemer.
Binnenkort is de gemeente voornemens om opdracht te verlenen voor het oplossen van het probleem. De verwachting is niet dat het dan gelijk uitgevoerd zal worden, omdat aannemers op dit moment te maken hebben met volle planningen.
Tonnie Bliek gaf na de beantwoording aan dat hij graag ziet dat het probleem met urgentie aangepakt wordt omdat de uitstraling op dit moment een aanfluiting is. 
In de media: 
https://www.pzc.nl/bevelanden/vijver-krabbendijke-moet-leeg-om-lekkage-te-kunnen-verhelpen~af7a16f8/