Johan Sinke

Yerseke

Artikel geschreven in februari 2022

Vandaag zijn we op bezoek bij Johan Sinke. Johan, 39 jaar oud en getrouwd met Germaine, is geboren en getogen in Krabbendijke, maar sinds zijn huwelijk woonachtig in Yerseke. Samen hebben zij twee kinderen. Johan is werkzaam bij De Jager Detachering B.V. in Rilland. Eerst als medewerker backoffice en dan met name gericht op contract/verzuimbeheer. Uiteindelijk wilde Johan meer klantencontact en heeft hij nu de functie als planner binnen het bedrijf.

Je staat op plek 8 op de lijst. Heb je altijd al politieke interesse gehad?
Ik was ongeveer twaalf jaar oud en had een meester op de basisschool die elke dag de actualiteit besprak. Sindsdien heb ik veel interesse in de actualiteit en dus ook de landelijke en gemeentelijke politiek. Als ik een krant zie, moét ik erin lezen. Rond mijn zeventiende ging ik altijd naar de gemeenteraadsvergaderingen. Ruim een jaar geleden werd ik gevraagd om op de kieslijst te komen.

De kans is aanwezig om straks deel uit te maken van de fractie. We hebben een mooie partij waarin een ieder in elke geleding z’n steentje bijdraagt.

Je hebt veel politieke interesse. Wat zijn je politieke idealen? 
De woningnood gaat mij aan het hart. Starters kunnen op hun eigen dorp vrijwel geen woning kopen. Extra woningbouw is daarom hard nodig de komende tijd. In de gemeente is er op dit moment ook een gebrek aan seniorenwoningen/appartementen, zeker als er extra zorg nodig is. Wat mij betreft steunen we de initiatieven van Cedrah. Het mes snijdt zich dan aan twee kanten; er komen meteen meer woningen vrij voor starters in onze gemeente.

Teleurstellend vind ik wel dat op de grotere projecten zoals Plan Kelders, Veilingterrein Krabbendijke, Vredelust Yerseke/Entree Yerseke jarenlang geen vooruitgang wordt geboekt. Deze terreinen liggen er troosteloos bij en zijn geen visitekaartje voor de betreffende kernen. Natuurlijk, als gemeente ben je afhankelijk van marktpartijen, maar het ijzer moet wel worden gesmeed als het heet is. Door minder regeldruk in combinatie met een pragmatische aanpak hoop ik dat deze projecten vlot getrokken worden.                     

De aanpak van de woningnood is dus een belangrijk punt voor de komende jaren. Wat zijn nog meer belangrijke onderwerpen in Reimerswaal de komende jaren?
Yerseke wordt meer en meer een toeristische trekpleister. Dat is natuurlijk mooi want Yerseke heeft qua historie veel te bieden op het gebied van mossel en oesterverwerking. Wel ben ik bezorgd dat hierdoor de druk op de zondagsrust zal toenemen.

Een andere belangrijk punt wat de nodige aandacht verdient, vind ik de veiligheid in het verkeer en dan met name voor scholieren. In de route van Yerseke naar Krabbendijke zitten nog gevaarlijke oversteekplekken (t.w. Molendijkseweg, Koksedijk en Inundatieweg). Ook vanuit Kruiningen (Oomshoekseweg- Nishoek) en Krabbendijke (J.W. Frisostraat – Zuidweg).

Ook het creëren van meer bedrijfsruimte is een belangrijk punt. Vooral de kleine, zelfstandige ondernemers in de kernen (met name Waarde en Oostdijk) moeten over voldoende bedrijfsruimte kunnen beschikken om activiteiten te kunnen ontplooien op hun eigen dorp.

Daarnaast vind ik, zeker in deze tijd, dat we goed naar elkaar moeten omzien. Er is veel eenzaamheid in onze gemeente, vooral onder ouderen. Een klein gebaar naar anderen die het moeilijk hebben, daar vaart een samenleving wel bij. Een mooi voorbeeld vind ik ook het vrijwilligersplatform ‘Handje Extra’ en ‘KlusmetPlus’. Laten we als SGP Reimerswaal deze initiatieven steunen! 

Wat wil je de jongeren in Reimerswaal meegeven?
Ik wil graag alle jongeren oproepen om te gaan stemmen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ik snap dat sommige jongeren minder geïnteresseerd zijn in de (gemeentelijke) politiek. En toch, in de politiek worden wel de besluiten genomen. Zeker voor ons als SGP Reimerswaal is een trouwe aanhang van belang en daar horen zeker de jongeren bij. Ze zijn immers de toekomst van onze partij!

Wat wil je ter afsluiting lezers van dit interview meegeven?
Ook in het politieke leven kunnen we hard werken en proberen veel dingen voor elkaar te krijgen. Dat is ook onze opdracht. Maar uiteindelijk zijn we afhankelijk of de Heere Zijn zegen wil geven over onze arbeid. Want zo de Heere het huis niet bouwt, tevergeefs arbeiden deszelfs bouwlieden daaraan!

Dit interview is gepubliceerd op 7 februari 2022. 

Terug naar overzicht