20 februari 2024

Acquisitiefraude in Reimerswaal? SGP stelt vragen

Ondernemers in onze gemeente worden benaderd door aquisiteurs die zich voordoen als verkopers van advertentieruimte in de gemeentegids of de informatiegids van Reimerswaal. Deze verkopers bellen onder verschillende bedrijfsnamen, waaronder Van Dikhout Media en StePro media.

Het blijkt dat zij niet optreden namens de gemeente Reimerswaal. Het blijkt ook dat hier geen sprake is van een vermelding in een fysieke gemeentegids maar een digitale vermelding op https://www.informatiegids-nederland.nl/plaats/reimerswaal.

Uit contacten met ondernemers blijkt dat zij zich bedrogen voelen omdat zij denken van doen te hebben met een organisatie die belt namens of in opdracht van Gemeente Reimerswaal. Ook denken ondernemers dat het een fysieke informatiegids betreft. Daarnaast geven ondernemers aan dat zij onder valse voorwendselen worden overgehaald om een vermelding te kopen. Daarbij kan gedacht worden aan het spreken over een ‘verlenging’, terwijl er nog geen sprake was van een lopend contract. 

Vanwege een aantal klachten van ondernemers hebben we hierover vragen gesteld aan het college. 

Vragen aan college:

1. Is de gemeente op de hoogte dat deze bedrijven ondernemers in de gemeente Reimerswaal benaderen?

2. Is de gemeente bereid te onderzoeken of dergelijke bedrijven daadwerkelijk zich voordoen te bellen namens de gemeente Reimerswaal en daarmee dus in overtreding zijn?

3. Is de gemeente bereid om ondernemers proactief te waarschuwen, bijvoorbeeld middels een brief gericht aan alle ondernemingen, dat deze acquisitie telefoontjes niet namens de gemeente Reimerswaal plaatsvinden? 

---

De vragen zijn ingediend door raadslid Daniël van Iwaarden.

 

Op de hoogte blijven? Volg het  Whatsapp kanaal van SGP Reimerswaal.