26 februari 2022

Het poldertracé: een oplossing die er niet is

Regelmatig ontvangen we vragen van inwoners die willen weten hoe we tot ons standpunt zijn gekomen rond de verbreding van de Zandijk. Door sommigen wordt bijvoorbeeld gesuggereerd dat een deel van de gemeenteraad, waaronder de SGP, 'slaafs' de provincie zou volgen. Klopt dat? In dit artikel leest u daar meer over.

  • Ook SGP Reimerswaal vindt het poldertracé een mooie optie, en we zouden geen enkele reden zien om mee te werken aan verbreding van de Zandijk als het poldertracé nog een realistische optie zou zijn. Wij waren de eerste partij die zich heeft ingespannen om het poldertracé te realiseren! In die fase waren andere partijen tegen die nu vooraan staan in de lobby om iets te realiseren wat niet mogelijk is.
  • Wat SGP Reimerswaal betreft is er één optie die we in ieder geval niet moeten willen: niets doen. Want de huidige Zanddijk/Molendijk is de meest onveilige optie van allemaal. Het poldertracé is echter een onhaalbare kaart. 'Roepen' dat we moeten kiezen voor het poldertracé is kiezers voor de gek houden met een oplossing die er niet is. Wij nemen onze verantwoordelijkheid en kiezen voor een veilige ontsluitingsweg van en naar Yerseke. Het zou niet uit te leggen zijn aan bedrijven en inwoners uit Yerseke dat er nu eindelijk zicht is op een nieuwe ontsluitingsweg, maar dat we de Provincie Zeeland vragen deze niet aan te leggen!

Heeft u nog vragen over het standpunt van SGP Reimerswaal over verbreding van de Zandijk? Stel ze gerust! U kunt ons mailen op info@sgp-reimerswaal.nl of zelfs whatsappen via 06-57036987