29 juni 2023

Reimerswaal in het nieuws (juni 2023)

Regelmatig is onze gemeente in het nieuws m.b.t. ontwikkelingen die raakvlakken hebben met politieke besluiten of onderwerpen. Hieronder lichten we een aantal nieuwsartikelen uit van de afgelopen maand, met daarop een korte reactie van onze fractie. 

30 mei / PZC: 

De oranje zak met plastic aan de weg bevalt in Reimerswaal 

Rien Sinke: 'We waren al vanaf het begin overtuigd van het feit dat we het huidige beleid moesten voeren om echt de doelstellingen te halen voor afvalscheiding. Het is dan natuurlijk fijn om te lezen dat het nieuwe beleid ook daadwerkelijk voor een significante daling zorgt van de ingezamelde kilo's restafval in onze gemeente'.

8 juni / PZC:

Zwemmen en duiken in haven Yerseke blijft verboden ondanks tegensputteren Raad

Johan Sinke: 'Zwemmen in de havens was altijd al verboden en blijft in de nieuwe havenverordening ook verboden. Wij hebben onze vraagtekens gezet bij de zinsnede dat zwemmen in de havens als cultureel erfgoed mag worden gezien, terwijl het ook verboden is. Wat ons betreft mag er bij de herinrichting van de havens een afgebakende veilige plek komen om te zwemmen met bijv. een ballenlijn en een zwemtrap. Zolang die veilige plek er niet is vinden wij dat een verbod gehandhaafd moet worden. 

20 juni / Omroep Zeeland: 

Acht flexwoningen in Hansweert, dertien in Krabbendijke

Artwin Otte: 'We zijn blij dat er op deze manier op korte termijn meer woningen komen voor starters op de woningmarkt. We zien al jaren dat het heel moeilijk is om aan woonruimte te komen en hopen dat op deze manier weer enkele starters een woning kunnen vinden in hun eigen dorp. Het flexwonen zien we echt als noodoplossing om op korte termijn woonruimte te realiseren. Het blijft van groot belang dat er onverminderd ingezet wordt op voldoende permanente woningbouw, voor jongeren, maar ook vooral voor senioren'.

23 juni / PZC: 

Liz is de nieuwe kinderburgemeester van Reimerswaal

We willen Liz van de Velde uit Kruiningen alvast hartelijk feliciteren met haar benoeming als kinderburgemeester vanaf eind september D.V.