28 maart 2024

Basisschoolleerlingen bemoedigen Joodse schoolkinderen: 'een lichtpuntje in deze moeilijke tijden'

Tijdens de thema-avond over Israël en antisemitisme in Dorpshuis Apeldoorn in Oostdijk, woensdagavond 27 maart, hebben leerlingen van 3 basisscholen uit Kapelle, Krabbendijke en Oostdijk bemoedigende tekeningen en knutsel werkjes overhandigd aan opperrabbijn Jacobs. 

In een reactie op de overhandiging door de leerlingen Mirthe Verschuure, Anne-lieze van Ginkel en Marinda van Ginkel zei Rabbijn Jacobs: 'Ik vind dit het mooiste deel van de avond. De Joodse kinderen op het Cheider zitten echt in een bunker. Die kinderen weten niet anders. Er lopen militairen rond de school. Voor de ramen zitten tralies. Dat geeft een naar gevoel. Het is heel mooi dat jullie, die op een gewone school zitten, aan deze Joodse kinderen denken en daarmee eigenlijk zeggen: wij zijn jullie vriendjes en vriendinnetjes'. 

Het Cheider, die de bijdrage van de Zeeuwse scholieren op vrijdag namens Rabbijn Jacobs ontving, liet weten: 'Wij hebben ontzettend veel mooie tekeningen en werkjes van kinderen ontvangen. Wij willen laten weten dat we diep geraakt zijn door deze geweldige steun. Wij weten dat jullie je verbonden voelen met ons en Israël en dat is wederzijds. Maar de wijze waarop jullie dat laten blijken is hartverwarmend en zo betekenisvol. Het is een lichtpuntje in deze moeilijke tijden voor jullie en ons. Via deze weg onze hartelijk dank daarvoor. Laten we samen bidden voor een betere toekomst voor het Heilige Land, Israël. 

Shalom en alle goeds gewenst voor jullie en de lieve kinderen'.  

Zeeuwse basisschoolleerlingen bemoedigen Joodse schoolkinderen: 'een lichtpuntje in deze moeilijke tijden'

Op de hoogte blijven? Volg het  Whatsapp kanaal van SGP Reimerswaal.