1 april 2022

3 vragen aan raadslid Daniël van Iwaarden

Iedere maand stellen we één raadslid uit onze fractie een aantal vragen over het reilen en zeilen in de gemeenteraad. Zo weet u wat er leeft en speelt, en leert u gelijk de fractie iets beter kennen. Deze maand is raadslid Daniël van Iwaarden aan de beurt.

1. Wat is je opgevallen vorige maand in Reimerswaal? 

Allereerst natuurlijk de prachtige verkiezingsuitslag voor SGP Reimerswaal en de groei naar 8 zetels. Maar ook buitenom de verkiezingen is er veel gebeurd. Er ontstonden warme initiatieven om Oekraïners op te vangen op verschillende plaatsen in de gemeente. Ook ben ik blij dat onze burgemeester José van Egmond haar plaats weer mag innemen na langdurige afwezigheid. Waarnemend burgemeester van Wingerden nam daarmee afscheid van ons.

2. Met welk recent besluit ben je blij? 
Deze maand zijn er vrijwel geen inhoudelijke besluiten genomen door de gemeenteraad vanwege de verkiezingen. Wel ben ik enthousiast over het vervolg van een eerder genomen besluit over toekomstbestendig openbaar vervoer. Zo ligt deze week bij iedereen in de gemeente een flyer in de brievenbus met informatie over de nieuwe ontmoetingsbus. Iedereen in Reimerswaal kan daar gebruik van maken. Het betreft een pilot tot 30 juni waarbij je iedere dinsdag tussen 12:30 en 15.00 telefonisch een rit kunt boeken voor slechts 2 euro en binnen de gemeente gebracht wordt waar je wilt zijn, bijvoorbeeld de bibliotheek of het gemeentehuis. Ik zie uit naar de resultaten van deze pilot.

3. Welke onderwerpen op de politieke agenda hebben deze maand je aandacht? 
Medio april staat o.a. het evenementenbeleid geagendeerd. Dat heeft zeker mijn interesse. En uiteraard gaat mijn aandacht ook naar de ontwikkelingen in het vormen van een nieuw college voor Reimerswaal.